Před tím, než zakoupíte dárek pro muže - parfém, měli byste se zamyslet a věnovat pozornost hned několika věcem, především životnímu stylu a charakteru člověka.

Pro obchodníky a vysoce postavené muže jsou důležité klasiky s orientálními akordy a dřevem. Láhev denního parfému obsahující dřevitý-citrusový koktejl je nutností pro každého chlapa. Sportovci budou zase spíš milovat oceánskou vůni s přidanou mátou a citronovým etherem.

Při výběru vůně také můžete vzít v úvahu, že mužům nad 30 let se doporučuje dát přednost elitním parfumérským výrobkům. To platí zejména pro ty, kteří zastávají vysokou pozici a je třeba zdůraznit jejich postavení. Úspěšní představitelé silnějšího pohlaví by si měli koupit nejlepší parfémy pro muže od světově známých značek. Pokud naříklad kouříte, vyvarujte se sladkých vůní, protože při smíchání s tabákovou vůní to nebude to pravé ořechové.

Zvažte hlavní typy parfémových produktů pro muže:

  • Parfémovaný deodorant;
  • Toaletní voda;
  • Kolínská voda;
  • Voda po holení.

Parfémovaný deodorant je vhodný pro muže se středním pocením, pomáhá maskovat nepříjemný zápach. Díky parfémovým částicím, které tento produkt obsahuje, poskytuje tělu trvalou vůni. Pamatujte, že parfémovaný deodorant pro muže nemusí mít vždy antiperspirantní vlastnosti, proto si pořiďte samostatný antiperspirantní produkt. Chcete-li zabránit tomu, aby vůně pánského parfému byla příliš silná, zvolte deodorant bez zápachu.

Toaletní voda obsahuje 8–20% aromatických složek a kolínská voda - 2–8%. Proto má toaletní voda intenzivnější vůni. Zároveň se tyto typy parfémů liší z hlediska trvanlivosti. Kolínskou vodu lze mít uloženou v obalu po dobu nejméně 5 let u toaletní vody je to méně – cca 3 roky (pokud není otevřená, tak i déle.)

Parfémovaná voda osvěží a dodá pokožce příjemnou vůni. Tento kosmetický přípravek musí být vybrán velmi pečlivě, protože pokožka obličeje je velmi jemná. Pokud vám tento typ parfému pro muže nevyhovuje, obličej se „napne“ a jsou možné alergické reakce.

Někteří výrobci nabízejí v jedné sérii kosmetických prostředků nejen výše uvedené prodkuty, ale také sprchové gely, šampony a dokonce i mýdla.

Zadržování zápachu závisí na způsobu aplikace. Toaletní voda by měla přijít na čistou pokožku, aby vůně potu nepřerušovala vůni a vydržela déle. Je důležité nemíchat vše dohromady.

Mnoho lidí používá stejnou značku výrobků pro hygienu a péči a volí podobné vonné koktejly nebo krémy a gely s neutrálním zápachem. Parfém se nanáší na krk, do loktů a záhybů kolen, či za uši. Na těchto místech je teplota pokožky vyšší, což přispívá k rozvonění.

Pánská toaletní voda nebo kolínská voda umožňuje muži změnit svůj vzhled - od vážného obchodního stylu po hravou romantiku ho může oddělit několik kapek nádherného parfému. Vědět, jak parfém používat a mít několik dobrých drahých vůní způsobí, že se muž bude cítit sebevědomě a stylově.

I když moderní parfumerie nabízí širokou škálu sofistikovaných pánských parfémů, které vyhoví všem vkusům, lze mezi nimi rozlišit speciální skupinu selektivních nebo specializovaných parfémů. Okamžitě si všimneme, že selektivita a mezera jsou synonymní výrazy zavedené k označení vynikajících a exkluzivních parfémů vyrobených z vysoce kvalitních surovin. Je pozoruhodné, že takové produkty zřídka doprovázejí masivní reklamní kampaně. Existuje pro to velmi jednoduché vysvětlení: výklenkové vůně jsou jako umělecká díla, a proto by k nim měla mít přístup pouze malá skupina lidí.

Niche parfémy byly koncipovány jako alternativa k populární tvorbě od mega značek. Pokud produkci toho druhého provádějí „řemeslníci“, pak první jsou vytvářeni „umělci“. Práce se tak opět potvrzuje: selektivní parfumerie je skutečné současné umění.

Dnes najdete následující druhy selektivních vůní pouze z přírodních složek:

Pobuřující
Navrhují kombinaci rozporuplných a nejednoznačných vůní, jako jsou spálené saze, prací prášek, hovězí ( koňský) pot, krev nebo spálený asfalt.
Vinobraní
Vůně jsou vytvářeny v souladu s klasickými pravidly a kánony parfumérského světa, jsou vyráběny podle starých receptů.
Nominální
Takové výtvory mají přísně jednoho autora, po kterém dostanou své jméno.

Selektivní parfémy pro muže představují způsob, jak zdůraznit postavení ve společnosti a prokázat nepřekonatelnou osobnost.

Můžeme říci, že díky pánskému parfému můžete být pokaždé někým jiným je to jen na vás kým se rozhodnete být dnes, jestli něžným romantikem, nebo sebevědomým a elefantním mužem.

Comments ()

Product added to wishlist

Tento web používá cookies

Cookies používáme k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze našeho provozu. Sdílíme také informace o vašem používání našich stránek s našimi sociálními partnery, reklamními a analytickými partnery, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili z vašeho využívání jejich služeb.